tel: 54/231-17-25
kom.518 014 566
mail:biuro@caritastravel.pl
Działalność charytatywna Caritas

Caritas jest największą organizacją pozarządową działającą na polu charytatywnym. Od 2004 roku posiada status organizacji pożytku publicznego (nr KRS 0000198645).
Została reaktywowana 10 października 1990 roku, odwołuje się do tradycji pracy charytatywnej Caritas sprzed 1950 roku.

Caritas Diecezji Włocławskiej realizuje szereg projektów i inicjatyw mających na celu pomoc potrzebującym, m.in.:

Schronisko dla bezdomnych, Jadłodajnię, Dom Dziecka, Dom Samotnej Matki, Centrum Pielęgnacyjne. Organizuje paczki żywnościowe dla najbiedniejszych włocławian, niesie pomoc najmłodszym poprzez akcje zakupu wyprawek szkolnych, organizację kolonii dla dzieci i wiele innych. Angażuje się w akcje pomocy humanitarnej prowadzone przez Caritas Polska dla ofiar klęsk żywiołowych lub konfliktów zbrojnych.

O działalności Caritas przeczytaj więcej na:

Zgodnie ze statutem dochody osiągnięte przez Biuro Podróży Caritas zostają przekazane na działalność charytatywną Caritas we Włocławku, dlatego tym bardziej jesteśmy Państwu wdzięczni za udział w wycieczkach i pielgrzymkach organizowanych przez nasze biuro.

Na skróty
Promocje na twoją skrzynkę e-mail
Biuro Pielgrzymkowe i turystyczne Caritas zaprasza do skorzystanie ze swojej oferty. Nasze najbardziej popularne kierunki: Egipt, Gruzja, Chiny, Turcja, Chorwacja, Bułgaria, Maroko, Włochy, Hiszpania, Francja, Indie, Tajlandia, Japonia
KSI Media - portale dla turystyki i biur podróży. Copyright by KSI Media 2014. All rights reserved. Opublikowane na stronach caritastravel.pl materiały, informacje lub ceny nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.